Jakub Juroško |

SVKI Cup 2016: Prvenství na domácí půdě, finále rozhodly nájezdy

Vítězem miniturnaje ve Štruncových sadech, se stali hokejbalisté domácího celku HBC Plzeň-Litice, kteří ve finále porazili celek HCB Fireball 99 Plzeň na nájezdy.

Sobota 20. února 2016 byla ve znamení turnaje s názvem SVKI Cup 2016, jenž se odehrál na hokejbalovém hřišti ve Štruncových sadech, tedy na domácím hřišti HBC Plzeň-Litice.

Týmy byly rozděleny do dvou skupin, když v jedné spolu svedly boje pořádající HBC Taurus Plzeň, HBC Medvědi Praha a TJ Blatná Datels. Druhá skupina byla obsazena týmy HCB Fireball 99 Plzeň, domácím HBC Plzeň-Litice a HBC Vrány Černíkovice.

V prvním utkání byl naším soupeřem celek Fireballu, kde již tradičně bývají utkání výsledkově těsná a ne jinak tomu bylo i tentokrát. V utkání hraném na 2 x 10 minut nakonec padla jen jedna branka, o kterou se postar domácí tým a litičtí tak slavili vítězství.
HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Plzeň-Litice 0:1

Ve druhém utkání byly soupeřem Černíkovské vrány a Litice zápas nakonec opět zvládly a zásluhou Hřebce, Mutínského a Tůmy slavily vítězství o 3 branky.
HBC Vrány Černíkovice - HBC Plzeň-Litice 0:3

Do semifinále tak náš tým postupoval z první pozice a soupeřem o finálovou účast byl celek pořádajícího Taurusu. Zápas nakonec skončil jednoznačným vítězstvím Litic, když se trefili Mutínský, 3x Kurka, 2x Tůma, Ráb, Hřebec a Langmajer.
HBC Taurus - HBC Plzeň-Litice 0:9

Ze druhého semifinále, se do boje o titul probojoval celek Fireballu, po výhře nad Blatnou a opakoval se tak souboj z prvního utkání základní skupiny. Utkání bylo opět velice vyrovnané a nakonec o vítězi turnaje rozhodly samostatné nájezdy, po výsledku 1:1 v základní hrací době. V nich se lépe popasovali hráči Litic, Ráb svůj nájezd proměnil a mohlo se slavit.
HBC Plzeň-Litice - HCB Fireball 99 Plzeň 2:1ss

Konečné pořadí:

1. HBC Plzeň-Litice

2. HCB Fireball 99 Plzeň
3. TJ Blatná Datels
4. HBC Taurus Plzeň
5. HBC Medvědi Praha
6. HBC Vrány Černíkovice

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...