Jan Holopírek |

Memoriál Pavla Jacka Voráče: Litické céčko na bronzovém stupni

V sobotu 20. února 2016 se konal v Horní Bříze, již 7. ročník Memoriálu Pavla Jacka Voráče, kterého se zúčastnilo litické céčko.

Na tento turnaj se přihlásily čtyři týmy a hrálo se systém každý s každým. O vítězi memoriálu pak rozhodly nasbírané body, po odehrání všech zápasů.

Memoriálu se letos zúčastnily týmy SK Horní Bříza A, SK Horní Bříza B, HBC Plzeň-Litice C a TJ Tatran Třemošná.

V prvním utkání byl naším soupeřem celek Třemošné. Soupeř se na turnaj dostavil pouze v pěti lidech a proto byl po dohodě, doplněn hráči A-týmu Horní Břízy. Litice do zápasu přesto nastoupily s velkým nasazením, ale bohužel se nedařilo střelecky. Během zápasu udělaly několik chyb z kterých plynulo přečíslení a soupeř dvakrát tyto chyby potrestal. Prohra o dvě branky odpovídala obrazu hry tohoto zápasu.
TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň-Litice 2:0

Zápas proti A-týmu Horní Břízy, měl od začátku velké tempo a bylo jasné, že pokud toto nasazené tempo jeden z celků neudrží, nemůže dotáhnout zápas do vítězného konce. Bohužel se právě toto stalo celku Litic. Ačkoli byla první polovina zápasu vcelku vyrovnaná, od té druhé převzal otěže zápasu domácí tým a Litice inkasovaly několik branek. Nakonec litičtí prohráli rozdílem čtyř branek.
SK Horní Bříza A - HBC Plzeň-Litice 5:1

Do posledního zápasu proti celku Horní Břízy B, šly Litice s jasným cílem – zvítězit. I když také v tomto zápase, byly řady soupeře doplněny posilami z A-týmu, dokázaly Litice tento zápas zcela ovládnout. Díky čtyřem trefám Petra Vlčka, litičtí v posledním zápase zvítězili zaslouženě 5:1 a umístili se na odpovídajícím třetím místě memoriálu..
SK Horní Bříza B - HBC Plzeň-Litice 1:5

Memoriál se hrál na 2x15 minut čistého času a Litice dorazily v počtu jen sedmi "statečných" do pole, bylo jasné, že nás bude tento turnaj stát hodně sil. Ještě jednou díky všem zúčastněným za nasazení a úsilí vynaložené během celého hracího dne.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...