Jakub Juroško | | A-tým

1.Liga: soutěž mění svůj název i koncept

Druhá nejvyšší hokejbalové soutěž v ČR doznala před novým soutěžním ročníkem, jenž startuje už příští víkend, určitých změn. Dochází ke změně názvu na 1.Liga místo doposud užívaného 1.národní hokejbaloví liga (1.NHbL).

Vzhledem k počtu přihlášených týmů byl stanoven herní model ve formě dvou skupin.

Týmy budou rozděleny do dvou skupin a ve výsledku se bude počítat pouze jedna celková tabulka. Každý tým sehraje se svými soupeři ve skupině 2 utkání a 1 utkání s týmy ze druhé skupny - celkem tak každý tým sehraje v základní části 22 utkání.

Po základní části následuje play-off - osmifinále sehrají celky na 5.-12. místě na dvě vítězná utkání. Od čtvrtfinále budou hrány série již na tři vítězná utkání. 
Týmy umístěné na 15. a 16. místě v soutěži končí a sestupují. Týmy na 13. a 14. místě budou hrát baráž o setrvání v 1.Lize.

Skupina A Skupina B
SK Kometa Polička SHC Opava
HBCTygři Mladá Boleslav HbK Karviná
TJ Snack Dobřany SK Kelti 2008
HBK Bulldogs Brno Jungle Fever Kladno
TJ Tatran Třemošná HBC Nové Strašecí
SK Jihlava HBC Prachatice
HBC Plzeň-Litice HC Jestřábi Přelouč
TJ HBC Olymp Jindř. Hradec HBC JTEKT Svítkov Stars Pard.

Plzeňský tým rozehraje 1.Ligu v neděli 10.září, kdy cestuje na půdu Mladé Boleslavi. Po herně nevydařeném Českém poháru a špatném úvodu loňského ročníku soutěže, bude chtít na neúspěchy zapomenout a mladoboleslavským sebrat všechny 3 body.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...