Webmaster | | Ženy

Turnaj Ligy žen ve Štruncových sadech

Za krásného jarního počasí se konal 4. hrací den Ligy žen a to tentokráte na našem plzeňském hřišti ve Štruncových sadech.
Do Plzně se kromědomácího celku sjely týmy z Pardubic (Autosklo-H.A.K. a Svítkov Stars) a České Třebové.
Právě celky Svítkova a České Třebové byly před tímto kolem před domácím celkem, s minimálním náskokem.

V prvním utkání se plzeňská děvčata střetla s posledním celkem probíhající sezóny, Autosklem-H.A.K Pardubice. Papírový favorit utkání se dostal do vedení již v 16. sekundě střetnutí zásluhou Radové - 1:0. Nikdo z přihlížejících diváků netušil, že tato branka bude nakonec jedinou a tou vítěznou. Přestože litická děvčata hrála prakticky celý zápas na polovině soupeře a svoji převahu vyjádřila počtem střel na branku v poměru 24:6, další branku už nepřidala a slavila v úvodním střetnutí nejtěsnější možnou výhru.

Druhé utkání proti České Třebové slibovalo urputnou bitvu, neboť se spolu utkali sousedé v tabulce. Východočeský celek byl před tímto turnajem průběžně třetí, domácí Plzeň hned za ním.
První polovinu souboje byla aktivnější Česká Třebová, která se usazovala v útočném pásmu, avšak výraznější brankové příležitosti si nevytvořila. Plzeň hrozila především z brejkových situací, ale ani jednomu ze soupeřů se nakonec branku vstřelit nepodařilo.
V druhé polovině utkání se oba celky dostaly do skvělých gólových příležitostí a nakonec branky  i padaly. Východočeský celek v této třetině ten západočeský jasně přestřílel (celkem byl poměr střel 9:21), ale první kdo vsítil branku byli domácí. Po perfektní přihrávce Součkové na modrou čáru, se tváři v tvář Zapadlové prosadila, ve 20. minutě, přesnou střelou Radová - 1:0. Do této chvíle měla více šancí ke skórování plzeňská děvčata. Na soupeřky však obdržený gól zapůsobil jako účinný budíček. Už za dvě a půl minuty bylo totiž vyrovnáno, zásluhou Kubínové - 1:1. Aby toho nebylo pro domácí celek málo, přišla 21 sekund před koncem základní hrací doby ukrytá střela z vrcholku kruhů, po čerstvě skončené přesilové hře a ta propadla až za záda, celý turnaj vynikající, Štípkové - 1:2. Plzeň tak musela strávit hořkou porážku v utkání, které sice prohrála na střely, ale vyhrála na vyložené šance. Ty však až na jednu výjimku nedokázala proměnit a 3 body tak bral soupeř, který rozhodl v poslední munutě.

V závěrečném utkání celého hracího dne se opět potkala Plzeň s pardubickým celkem, tentokráte Svítkovem. I toto utkání bylo soubojem ne příliš vzdálených celků, jelikož svítkovský Stars byl před tímto turnajem na 2. místě.
To co se nepovedlo v předchozím případě tentokrát vyšlo. V nervózním utkání, ve kterém došlo i na šarvátky, se nakonec radoval domácí plzeňský celek. O výhře nakonec rozhodla opět jediná branka,o kterou se v 19. minutě postarala Rozhoňová, která na přesnou trefu v ženské souteži čekala přes půl roku - 1:0.

Plzeňská děvčata tak po odehrání turnaje brala 6 bodů z 9 možných a posunula se v tabulce na průběžné 3. místo právě před svého posledního soupeře.

Liga žen má na programu závěrečný turnaj základní části 12. května a naše děvčata se utkají v Písku opět s Českou Třebovou a domácím celkem. Tyto zápasy rozhodnou o tom, z jakého umístění budou celky na finálovém turnaji 9. a 10. června bojovat o cenné kovy.

Statistiky utkání přinášíme zde na našem klubovém webu, dříve než na oficiálním webu ČMSHb.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...