Václav Tůma | | Ženy

Jarní část Ligy žen odstartovala v Praze

Liga žen měla na programu třetí turnaj, který se uskutečnil v pražské Palmovce. Do Prahy se sjelo všech osm týmů a na každý z nich čekaly tři zápasy.

Hrací den na Palmovce se našemu celku vydařil jen ze dvou třetin. Jelikož už se nám základní hrací část blíží ke konci, je potřeba v každém zápase plně bodovat. A to se hned v prvním zápase nepodařilo. Bohužel přišla hrubá chyba, po které soupeřky skórovali - 0:1. Zápasy se v Lize žen bohužel hrají jen na 2 x 12 minut a to se nakonec litickému výběru stalo osudným. "Věřím, že náš tlak v závěru byl tak silný, že by to Svítkov neustál bez branky", uvedl trenér ženského celku Václav Tůma.
Nedalo se nic dělat, hráčky se musely z tohoto utkání poučit a další zápasy začít hrát od první bule do posledního hvizdu.

V dalším utkání nastoupily Litice proti berounským Fretkám a byl to opravdu jiný výkon. Makalo se na 100% a i proto plzeňský celek slavil nakonec výhru 4:0. V tomto zápase hokejbalistky soupeře prakticky nepustily do svého obranného pásma a byla jen škoda, že svůj výkon neokořenily více vstřelenými brankami.

Poslední zápas proti prachatickému výběru byl velice důležitý. První polovinu nehráli litičtí dobře a podle představ trenérů. "Darovali jsme soupeři tři přesilové hry, které naštěstí soupeř nevyužil. V druhé polovině zápasu jsme nastoupili jako vyměněné a Prachatice jsme doslova přejeli. Myslím si, že bylo velmi důležité mít široký kádr, protože turnaj byl dlouhý i náročný a každý zápas nás stál spoustu sil", zhodnotil Václav Tůma. To bylo také vidět ve druhé polovině posledního utkání. Zápas dovedly Litice do vítězného konce a to opět v poměru 4:0.

Závěrečné zhodnocení trenérů: zisk 6 bodů je úspěch, ale každý zápas který se bodově nepovedl, může v konečném součtu ženský tým mrzet. Předsezónní cíl, probojovat se do nejlepší čtyřky a tím pádem se poprat o medaili, stále trvá. Na čem musí ženský celek zapracovat trenéři vědí. "Doufám, že to co trénujeme se nám bude dařit přenést i do zápasů. Závěrem chci všechny holky pochválit za nasazení a bojovnost v každém zápase. Chtěl bych ještě poděkovat všem těm, kteří nám přijeli na Palmovku fandit a podpořit v boji o medaili", uzavřel vystoupení ženského týmu Václav Tůma.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...