Webmaster | | A-tým

Áčko stříbrné na turnaji v Novém Strašecí

První herní přípravu před dlouhodobou soutěží absolvoval prvoligový A-tým na turnaji O pohár města Nového Strašecí. S turnajem se nakonec plzenští hráči loučili se skvělým druhým místem, když ve finále nestačili po nájezdech na tým Litoměřic.

Turnaje se zúčastnilo šest celků, rozdělených do dvou skupin. Skupinu A tvořily celky Rakovníku, Litoměřic a Karlových Varů. Druhou skupinu B pak právě Plzeň, Nové Strašecí a Liberec.
V prvním utkání se plzeňští hráči utkali s domácím výběrem a zvítězili po nájezdech 3:2. Druhým soupeřem v základní skupině jim byl celek Liberce, se kterým si hladce poradili poměrem 11:2.
Výsledky ve skupinách rozhodly o složení semifinalivych dvojic - domácí Nové Strašecí proti Litoměřicím a souboj prvoligových celků Rakovníku s Plzní.
V prvním boji o finále uspěl černý kůň turnaje Litoměřice, který poslal domácí celek do boje o bronzové umístění. V druhém souboji pak uspěli plzenští, kteří zvítězili 2:0.

Finálové utkání se pro plzeňský celek vyvíjelo skvěle a ještě šest minut před koncem základní hrací doby vedl 3:1. Soupeř však dokázal snížit na rozdíl jedné branky, při vyloučeni plzeňského hráče pak dokonal vyrovnání a zápas nakonec poslal do nájezdů. Ve druhé sérii se Litoměřice gólově prosadily, zatímco plzenští střelci neuspěli v dovednostní disciplíně ani jednou, což znamenalo triumf celku Litoměřic po výhře 4:3.

Individuální ocenění pak po skončení turnaje obdržel Šiman, za nejlepšího obránce turnaje!
Černou kaňkou turnajového zápolení je zranění Plohmera se Sedláčkem v dolní polovině těla, kdy jejich doba rekonvalescence zatím není známa.

Turnajová sestava HBC Plzeň-Litice:
Tříska - Šiman, Jirka, Babor, Rota - Pauer, Ráb, Rak, Voves J., Vízdal, Kamien, Plohmer, Voves A., Böhm, Sedláček.

"Účast na turnaji byla zpestřením přípravy a prověřením naší připravenosti na novou sezónu. Přesto, že řada hráčů se nemohla zúčastnit, ukázal tým, že přípravu na novou sezónu vzal vážně a odvedl na turnaji velmi dobrou práci. Plnili jsme dobře taktický plán, každý si plnil svoje povinnosti a po slabším začátku prvního zápasu, kdy jsme se na hřišti teprve v novém složení poznávali, jsme hráli velmi dobře i týmově a kombinačně. Založili jsme tak dobrý základ pro pokračování sezóny, ale zároveň nesmíme výsledek přecenit a usnout na vavřínech. Čeká nás ještě spousta tvrdé práce, ale rozhodně máme na čem stavět. Akce jako taková byla vydařená a pořadatelem kvalitně připravená, takže se sluší ještě poděkovat do Nového Strašecí za pozvání", zhodnotil celý turnaj z pohledu plzeňského celku trenér A-týmu Václav Tůma.

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE:
SHC Killers Litoměřice
HBC Plzeň-Litice
HBC Nové Strašecí
HBC Rakovník
HBC Liberec
SK HBC CSKA Karlovy Vary

Autorem fotografie je A. Rozhoňová.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...