Webmaster | | Ženy

Děvčata odstartovala VČ přebor skvělým stříbrným místem

V sobotu 20. června odstartoval na zimním stadionu ve Svitavách Východočeský přebor žen 2020 prvním turnajem, kterého se zúčastnilo 8 týmů. Náš ženský tým čekali postupně v základní skupině soupeřky z Kyjova, Svítkova a domácích Svitav.

Výsledky našich děvčat je posunuly do semifinále proti České Třebové, které západočeský celek ovládl a čekal na něj finálový zápas. V něm nakonec uspěl soupeř a tak úvodní hrací den zakončil náš celek ziskem stříbrného umístění!

Sestava:
Jiráčková - Součková, Tůmová V. - Drobná, Hrbáčková, Kalistová, Kašparová, Pavlíčková.

Hodnocení turnaje se ujal trenér, Václav Tůma.

Myslím, že druhé místo je možné brát jako úspěch. Kyjov byl asi v součtu obou těch vzájemných utkání skutečně lepším týmem a celkově vyhrál zaslouženě. Z pohledu přípravy to určitě byla dobrá zkušenost, i když systém 3+1 je trochu něco jiného než 5+1, ale jelikož nám chybí herní praxe, je důležitá každá příležitost si zahrát. Z hlediska vývoje turnaje, kdy se nám první zápas nepovedl, má hodnotu i to, že jsme se dokázali zvednout a odvést kvalitní výkon ve zbývajících zápasech.
A z pohledu výkonu jednotlivců není komu co vytknout - všechny holky hrály na maximum a předvedly výkony na horní hranici svých možností. 
Na čem ovšem musíme hodně zapracovat je koncovka, jak v důrazu - neproměněných šancí bylo hodně, tak hlavně v přesnosti, protože my jsme v celkovém počtu střel v zápase určitě většinu soupeřů přestříleli, ale ve střelách na branku jsme všech zápasy prohráli. Všechno nám to lítalo vedle.

Více k jednotlivým utkáním zde.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...