Webmaster | | A-tým

Bronzová sobota na turnaji v Novém Strašecí

Po dlouhé pauze způsobené koronavirovou pandemií, si zároveň přípravu na novou sezónu zpestřil mix hráčů skládající se především z jádra A-týmu na turnaji O pohár města Nové Strašecí. Na turnaji nakonec utrpěl tým jedinou porážku a to v semifinále, což nakonec znamenalo o něco horší umístění než v minulém ročnkíku - třetí místo.

Turnaje se opět zúčastnilo šest celků, rozdělených do dvou skupin. Skupinu A tvořily celky loňského vítěze Litoměřic, Plzně a Karlových Varů. Druhou skupinu B pak domácí Nové Strašecí, Chlumec nad Cidlinou a Malé Březno.

Jako první do turnaje vstoupili na obou stranách západočeši a úspěšnější byl plzeňský celek, který deklasoval ten karlovarský poměrem 7:1. Druhé utkání ve skupině byla repríza loňského finále a tentokrát se z těsného vítězství radoval plzeňský celek, který svého soka přemohl v poměru 2:1.

Výsledky ve skupinách rozhodly o vítězství Plzně, na kterou v semifinále čekal tým Malého Března. Druhou semifinálovou dvojici tvořil domácí celek s dalším západočeským výběrem. Boj o páté místo pak svedly celky Litoměřic a Chlumce.

Plzeňský celek v semifinále selhal a hodně průběh zápasu připomínal loňské zklamání ve finále. V minulé sezóně prvoligový celek měl svého soupeře takřka na lopatkách, když vedl 2:0, ale soupeř po skvělém obratu, kterému svoji pasivitou přispěli plzeňští hráči, nakonec zvítězil 4:3.

V souboji o páté místo byli nakonec úspěšnější hráči z nejvzdálenějšího týmu - Chlumce nad Cidlinou, kteří uspěli po nájezdech.

Utkání o třetí místo bylo reprízou zahajovacího utkání a opět byl úspěšnější tým Plzně, který tak po loňském stříbru obsadil tentokrát příčku bronzovou. Karlovy Vary deklasovali poměrem 5:0.

V dramatickém finále byl nakonec k radosti fanoušků domácí celek, který slavil titul po výhře 2:1, v nájezdech.

Plzeňský celek měl zastoupení také v individuálních oceněních, kdy  svůj perfektní výkon zopakoval kapitán výběru Jakub Šiman, jenž obhájil cenu pro nejlepšího obránce!

Sestava HBC Plzeň-Litice: Košňar, Tříska - Šiman (C), Babor, Rota, Veselý - Vlasák, Chramosta, Kamien, Plohmer, Komanec, Svoboda L., Jirka, Juroško, Benedikt.

Celkové pořadí turnaje:

HBC Nové Strašecí
HBC Dandy Malé Březno
HBC Plzeň-Litice
HBC CSKA Karlovy Vary
HBC Chlumec nad Cidlinou
SHC Killers Litoměřice

Individuální ocenění:

Nejlepší brankář - Dominik Svoboda (Malé Březno),
nejlepší obránce - Jakub Šiman (Plzeň-Litice)
nejlepší útočník - Vojtěch Frolík (Nové Strašecí).

Autorem fotografie je Jiří Duchoň.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...