Webmaster | | Ženy

Ženský tým odstartoval Ligu žen skvěle

První hrací turnaj má za sebou nejvyšší ženská republiková soutěž - Liga žen. Na prachatickém hřišti poměřily síly čtyři týmy, šest utkání bylo k vidění i na hřišti ve Svítkově.

Plzeňský tým nastoupil ve sváteční den k prvnímu utkání proti Pardubicím a nakonec zvítězil přesvědčivě poměrem 5:1. Dařilo se především Veronice Drobné, která zaznamenala dvě branky.

Dalším soupeřem byl plzeňskému výběru celek Písku a i v tomto utkání zvítězil nakonec s jednoznačným skórem západočeský celek, tentokrát poměrem 4:0. Potřetí se v hracím dnu trefila Drobná, individuální statistiky si vylepšila i Šmausová, která k jedné brance přidala i dvě asistence.

Na závěr dne byla na programu repríza finále z minulé sezóny, když soupeřem Litic byl domácí výběr Prachatic. Utkání nakonec rozhodla jediná branka a platilo známé - nedáš, dostaneš. Svoji čtvrtou branku během dne vsítila Drobná a plzeňské Litice tak odjízděli zpět s plným bodovým ziskem a průběžným vedením v ligové tabulce.

Sestava:
Minaříková - Legdanová, Novotná, Rozhoňová (C), Vlasáková - Drobná, Hrbáčková, Mannová, Kalistová, Pavlíčková, Šmausová.

První vystoupení v sezóně poté zhodnotil trenér Václav Tůma.

Ve všech zápasech tým podal kvalitní výkon, když výborně plnil stanovený herní plán. V prvních dvou zápasech se děvčatům také dařilo střelecky a v obou zápasech jsme se brzy dostali do vedení, které jsme bez větších komplikací drželi po celý zápas. Poslední utkání proti domácím bylo pro nás nejtěžší, byl to zápas velmi vyrovnaný, plný soubojů ve středním pásmu a s velkým množstvím zblokovaných střel. O výsledku rozhodla naše trpělivá hra, kdy jsme pozorně a velmi obětavě bránili ve vlastní třetině, což bylo podpořené velkou jistotou v naší brance v podobě perfektního výkonu brankářky. Tři minuty před koncem se nám podařilo z brejku vstřelit gól a domácí tím pořádně zaskočit. Koncovka zápasu tak nakonec i přes očekávaný tlak domácích proběhla v naší režii, když jsme dokázali udržet výbornou hrou míček daleko od naší branky a do výrazné šance na vyrovnání jsme už domácí vůbec nepustili. Všechny holky si za předvedené výkony - hlavně za vynikající týmový výkon i velkou obětavost a vzájemnou podporu na hřišti - zaslouží kromě plného bodového zisku také velkou pochvalu. Vstup do soutěže tak lze považovat za velmi dobrý, ale všichni víme, že nesmíme polevit, protože sezóna bude (jak všichni doufáme) ještě velmi dlouhá.

Foto: Deník/Vladimír Klíma.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...