Webmaster | | A-tým

Mužský tým stříbrný, mistrem 2. ligy Čechy - Západ se stala Blatná

Mužský tým čelil neúspěšně ve finálové sérii blatenským datlům a v sezoně tak končí na stříbrné pozici. Celek Blatné tak potvrdil svoji dominanci v dlouhodobé části soutěže.

Blatná nedala Plzeňanům šanci

V prvním finálovém utkání předvedl hostující celek z Plzně hororový vstup do utkání a domácí Jihočeši po necelých dvou minutách vedli již 3:0. Když už se Plzeň nadechovala, přišla další sprcha v podobě branky domácích. Hostům chyběla i pověstná troška štěstí, když neproměnili své šance, které zastavil domácí gólman anebo mu pomohla branková konstrukce a tak se ke slovu opět dostali domácí a bylo de facto po zápase. V polovině třetí třetiny přišla nešťastná událost v řadách plzeňských, když po čepeli jednoho z domácích hráčů uklouzl Aleš Voves a událost k jeho neštěstí skončila vážným úrazem kotníku. Hráč byl odvezen RZS do nemocnice a následující den se v plzeňské FN podrobil operaci a čeká ho bohužel náročná rekonvalescence.

První finálové utkání v jihočeské Blatné navštívila početná skupina diváků, která viděla jednoznačné domácí vítězství. Autor: Roman Říha.

Druhé vzájemné měření sil mělo od začátku zcela odlišný vývoj než to předcházející. Tentokrát na Jihočechy vlétli domácí a odměněni byli na konci sedmé minuty, kdy se ujali vedení. Hosté však mají ve svých řadách Davida Brauna, který v následujícím průběhu sehrál klíčovou roli a v tomto utkání nasázel celkově šest branek! Domácí zbraně nesložili a v polovině druhé třetiny byl stav opět nerozhodný. Začátek závěrečné třetiny patřil opět domácím, ale pak přišel pravděpodobně rozhodující okamžik celého utkání (možná i série), když domácí Böhm neudržel nervy na uzdě a svými prohřešky poslal domácí spoluhráče do sedmiminutového oslabení. V něm se hosté prosadili třikrát a v jejich řadách mohli propuknout oslavy zisku mistrovského titulu.

Druhé finálové utkání nabídlo velký a vyrovnaný boj, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou až do úvodu třetí třetiny. Autor: Roman Říha.

Plzeňský celek tak skončil těsně pod vrcholem a sezona se dá hodnotit jako úspěšná!

Zdroj informací: RSHb

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...