Jakub Juroško | | Muži

Těšil jsem se už na soutěžní utkání, i na kluky a na celý ten zápasový kolotoč, neskrývá Jan Holopírek

Plzeňské Litice jsou po podzimu ve druhé lize na nejvyšších pozicích a úspěšně vstoupili také do jarní části. K dalším třech bodům pomohl týmu dvěma góly Jan Holopírek. Litického útočníka těší, že už se soutěž zase rozběhla a věří, že mužstvo bude pokračovat v dobře rozehrané sezoně.

Snažili jsme se, aby pro nás byla zimní přestávka co nejkratší

Honzo, ve druhé polovině února už jste s Liticemi vstoupili do jarní části, kde máte nejvyšší cíle. Těšil ses už na soutěžní utkání?

Samozřejmě, že už jsem se těšil na soutěžní utkání, ale těšil jsem se i na kluky a na celý ten zápasový kolotoč, který se tím prvním jarním utkáním zase spustí. My jsme poslední zápas odehráli na začátku prosince a člověku to popravdě po těch dvou třech měsících už dost chybí.

Zimní přestávku jsme měli přes dva měsíce. Připravovali jste se na další část sezóny s týmem nebo individuálně?

Letos jsme se připravovali každý individuálně. Někteří z nás se mordovali ve fitku, někteří chodili běhat a zbytek se připravoval prostě po svém. (smích) Nicméně jsme se snažili, aby pro nás byla zimní přestávka co nejkratší a už od ledna jsem netrpělivě vyhlíželi počasí, které by nám dovolilo potrénovat společně na hřišti. To se naštěstí ke konci měsíce povedlo a my už si mohli zase ťuknout. (smích)

V prvním zápase jste si zapsali tři body, vyhráli jste s Třemošnou 6:2. Jaké to bylo utkání z tvého pohledu?

Z mého pohledu to bylo utkání relativně v poklidném duchu, oba týmy jakoby se chvilku probouzely ze zimního spánku, ale v průběhu zápasu se temno hry zvyšovalo. Na hřišti začalo být víc pohybu a nakonec přišly i momenty, kdy jsem už jen těžko chytal dech. (smích)

Na zápas s Třemošnou jsme byli všichni dobře naladěni

Ty jsi otvíral skóre v desáté minutě, ve třetí třetině jsi vstřelil další branku. Jak sis zápas užil?

Já se snažím užít si každý zápas, protože nikdy nevím, který pro mě může být poslední… Vzhledem k mému věku. (smích) Ale na zápas s Třemošnou jsme byli všichni dobře naladěni a vlastně od začátku zápasu jsme udávali tempo hry my. Čekalo se jen na otevření skóre. To se povedlo, když mě našel Hůrkyč (Daniel Hůrka – pozn. red.) krásnou přihrávkou mezi kruhy, já zavřel oči, plácnul do toho a spadlo to tam. (smích) Následně jsme přidali na tlaku, začali jsme víc střílet, z toho padly další góly, které přinesly klid na naše hokejky a my kontrovali utkání až do konce.

V průměru jste vsítili nejvíce gólů za zápas a nejméně obdrželi. Věříš, že si to udržíte také v jarní části?

Uvidíme, jak vstoupí do jarní části ostatní týmy, ale pokud bude průběh soutěže stejný jako v první polovině sezóny, tak věřím, že si udržíme podobné gólové průměry jako doposud. Máme v týmu šikovné útočníky, šikovné obránce a za námi vždy stojí výborný gólman. To vše jen potvrzují výše zmíněné statistiky.

V dalším utkání se potkáte s Rolling Balwans, se kterými jste první vzájemný souboj vyhráli. Co očekáváš nyní?

Balwani jsou velice houževnatý soupeř a nedají nikomu ani kousek hřiště zadarmo a bohužel umí potrápit i papírově silnější soupeře. Očekávám od nich rychlý a fyzický hokejbal plný osobních soubojů, ale my samozřejmě uděláme všechno pro to, abychom dovedli i tento zápas do vítězného konce a udělali tak další krůček k udržení dobré pozice v tabulce pro postup do play off.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...