Jakub Juroško | | Muži

K žádnému vyloučení nedošlo, to jsem asi opravdu za celou kariéru nezažil, vypráví Jakub Voves

Plzeňské Litice v jarní části pokračují v dobře rozehrané sezóně. O velikonočních svátcích si zapsali další výhru, navíc v utkání s Taurusem rozhodčí neudělili žádnou trestnou minutu. Nejen o tom se rozpovídal Jakub Voves, který se na výhře podílel dvěma góly a asistencí.

Tuhle sezónu se chci hokejbalem především bavit

Jakube, s Liticemi se držíte na nejvyšších pozicích, o první místo bojujete s dobřanským B-týmem. Máte radost ze hry?

Zápasy týmů z první čtyřky radost, vždy tedy alespoň na jedné straně, přinášejí a většinou jsme šťastnější my, dá se tedy asi i říci, že při většině zápasů tam radost ze hry je.

V sobotu jste se utkali s Taurusem, který jste porazili 6:2. V zápase nebyl nikdo vyloučený. Jak souboj probíhal? Pamatuješ si nějaké utkání, kde rozhodčí nevylučovali?

Vidíte, až teď zpětně si uvědomuji, že k žádnému vyloučení nedošlo. To jsem asi opravdu za celou kariéru nezažil. Zápas se odehrál dost disciplinovaně a vlastně i bez jakéhokoliv konfliktu a řečí, což jsem už také dlouho, možná taky nikdy, neviděl. (smích)

Pro Litice jsi významnou posilou, kromě jednoho utkání ses v každém ve druhé lize podílel na gólech. Je to tvá role v týmu?

Těžko říct, takhle o tom nepřemýšlím a ani to s ostatními neřešíme, tuhle sezónu se chci hokejbalem především bavit, a tak k tomu i přistupuji.

Máme z čeho vybírat a nedostatkem hráčů na zápasy netrpíme

S týmem jste zatím obdrželi nejméně branek ze všech celků ve druhé lize v regionu a jste hodně produktivní. Čím si to vysvětluješ? Máte na každé pozici kvalitní hráče?

Kvalita u nás v týmu určitě panuje, přeci jen se stále pohybujeme na prvních příčkách v tabulce, což je odraz kvality v týmu samozřejmě. Poslední dobou jsme však obdrželi hodně branek a pokud by to takhle šlo dál, rychle tuto pozici s nejméně obdrženými brankami opustíme.

V minulém rozhovoru jsi říkal, že je v týmu velká konkurence. V současné době si ale některé týmy stěžují na méně hráčů. Je v Liticích stále dostatek hokejbalistů?

Toto stále platí, máme z čeho vybírat a nedostatkem hráčů na zápasy netrpíme. 15 lidí na zápasy u nás není nijak neobvyklé, což je v některých případech i víc než dost.

Nadstavbová část má na programu zápasy do poloviny května, pak se odehraje play off. Na jaký moment se nejvíce těšíš v jarní části?

Řeknu všechny zápasy v play off, je to vrchol sezóny, tak věřím, že se vše sejde, jak má a my budeme moc hrát tyto zápasy všechny s tím nejpříjemnějším koncem.

Autor: Markéta Peclová | foto: Jiří Vlček.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...